Oxygen Blue

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Στο Άγιο Πνεύμα

Του  Γρηγόρη  Γ. Καλύβα

Την Δευτέρα, ως γνωστόν, πανηγυρίζει το ασκητήριο του Αγίου Πνεύματος που βρίσκεται στον βράχο που δεσπόζει σαν γίγαντας πάνω από το Καστράκι.
Εκεί λοιπόν το πρωί της Δευτέρας θα τελεσθεί ο όρθρος, η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και τέλος η αρτοκλασία.
Πολλοί βέβαια Καστρακινοί έχουν το έθιμο να ανεβαίνουν στο βράχο από το απόγευμα της παραμονής και να διανυκτερεύουν εκεί πάνω απολαμβάνοντας την μοναδική ατμόσφαιρα του Αγιομετεωρίτικου τοπίου.
Στο κατέβα οι προσκυνητές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την τοπική - Καστρακινή φιλοξενία μέσα από το κέρασμα, δοκιμάζοντας τα εδέσματα, το λουκούμι, το τσίπουρο και τα σχετικά.
Είναι όλα αυτά τα συναισθήματα που καταυγάζει ο Αγιομετεωρίτικος τόπος καθώς αναβλύζει από αγιότητα που έρχεται και ανταμώνει με το φυσικό τοπίο δημιουργώντας μια μοναδικότητα που συναρπάζει και συγκλονίζει κάθε ανθρώπινη ψυχή που αναζητά σ΄ αυτά τα απόσκια κοιλώματα και τις κορφές, τις απαντήσεις για όλα εκείνα που μας φοβίζουν και μας ταλαιπωρούν κρατώντας μας μακριά από το αληθινό νόημα της ζωής.




Είναι αυτή η δύναμη του Αγιομετεωρίτικου τοπίου που έχουμε την ευλογία να απολαμβάνουμε ζώντας υπό την σκιά των ιερών αυτών βράχων, που οφείλουμε να κρατήσουμε και αναδείξουμε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου