Oxygen Blue

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Αρνητική ομόφωνη απόφαση του ΚΑΣ για αναρρηχιτικές δραστηριότητες της Peztl στα Άγια Μετέωρα

Στην ημερήσια διάταξη της χθεσινής συνεδρίασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (Κ.Α.Σ.) συζητήθηκε και το αίτημα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας-Αναρρίχησης (Ε.Ο.Ο.Α.) περί έγκρισης διοργάνωσης Διεθνούς Αναρριχητικού Φεστιβάλ στα Μετέωρα, από 29 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου 2014.
Πρόκειται για τη διοργάνωση «Petzl RocTrip on the road 2014» που περιλαμβάνει ως σταθμό και τα Μετέωρα και για την οποία σας είχαμε αναφέρει προ εβδομάδας ότι είχαν συναντηθεί ο Γάλλος εκπρόσωπος της διοργανώτριας εταιρείας, τοπικοί φορείς, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Χρήστος Σινάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, ο νεοεκλεγείς Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Μπουτίνας και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης, Δημήτρης Γεωργούλης.
Σε επικοινωνία που είχε το ekalampaka.gr σήμερα με τη Γραμματεία του Κ.Α.Σ. μάς ενημέρωσαν αρμοδίως ότι η γνωμοδότηση των μελών του Συμβουλίου προς το ΥΠ.ΠΟΛ. ήταν ομόφωνα αρνητική απορρίπτοντας το αίτημα του Ε.Ο.Ο.Α. και ότι μένει να εκδοθεί και η σχετική υπουργική απόφαση με επιμέλεια της Διεύθυνσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου