Oxygen Blue

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Ποιοι είμαστε


Είμαστε μια ανοιχτή κοινότητα ανθρώπων που αγαπάμε τα Μετέωρα, τιμούμε και σεβόμαστε την παράδοση και την ταυτότητά τους. Τιμούμε και σεβόμαστε αυτό το μοναδικό ζωντανό μνημείο παγκόσμιας φυσικής, ιστορικής, αρχαιολογικής, πολιτιστικής και κυρίως ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ κληρονομιάς.
Μας ενώνει η αλήθεια που είναι γνωστή παγκοσμίως και έχει κάνει τα Μετέωρα γνωστά σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. H αλήθεια ότι τα Μετέωρα είναι ταυτισμένα με τη ζωή και τη  παρουσία των μοναστηριών και των μοναχών και ως τέτοιος προορισμός προσελκύει τα εκατομμύρια των επισκεπτών. 
Κίνητρό μας είναι η επιθυμία μας να συμβάλουμε στη διαφύλαξη και προβολή της ταυτότητας των Μετεώρων, του πνευματικού χαρακτήρα τους και της εθνικής και πολιτιστικής τους κληρονομιάς ενάντια σε κάθε απόπειρα εκκοσμίκευσης και εμπορευματοποίησής τους.
Κεντρικός άξονας της προσπάθειάς μας και γενικά τού σκεπτικού και των προθέσεών μας είναι η αγάπη μας για τα Μετέωρα, ο σεβασμός μας στην ιερότητα, την παράδοση και τον πολιτισμό τους.
Δεν εξαρτόμαστε και δεν ανήκουμε σε κανέναν κομματικό μηχανισμό, παράταξη ή οργάνωση. Είμαστε μια ζωντανή κυψέλη δημιουργικότητας και προσφοράς, που θέλει να μοιραστεί την αγάπη, το ενδιαφέρον και την φροντίδα για τα Μετέωρα και την ανάγκη να μην αλλοιωθεί και να μην παραποιηθεί η μακραίωνη παράδοσή τους και η διαχρονική ταυτότητα και μαρτυρία τους.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου