Oxygen Blue

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Οι Τούρκοι κάνουν πολιτική και η Ελλάδα υπνώτουσα σε βαθύ έρεβος

Tου Γρηγόρη Γ. Καλύβα

Για άλλη μια φορά η Αγία Σοφία, το μεγαλείο αυτό της Βυζαντινής Αρχιτεκτονικής αλλά και ο κατεξοχήν εμβληματικός χώρος της  Χριστιανοσύνης, βρίσκεται στο επίκεντρο των κομματικών ανταγωνισμών και  αντικυβερνητικών αναταραχών της γείτονος.
Υποτίθεται ότι την αφορμή για τις νέες εκδηλώσεις των σκληροπυρηνικών κύκλων έδωσε η πρόταση νόμου που κατέθεσε στην εθνοσυνέλευση ο ανεξάρτητος βουλευτής Χαμί Γιλντιρίμ (πρώην βουλευτής του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) για μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί αλλά και η 561η επέτειος της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης.
Ωστόσο τα πραγματικά αίτια είναι άλλα και σχετίζονται με την εσωτερική πολιτική κατάσταση της Τουρκίας .
Ο Σύνδεσμος που οργάνωσε την τελετή (πρωινή προσευχή) έξω από την Αγιά  Σοφιά καταγγέλλοντας τον Ερντογάν ανάμεσα σε πολλά άλλα και για  ενδοτισμό, πρόσκειται στο ρεύμα εκείνο του πολιτικού Ισλάμ που ακολουθεί την παράδοση του ιστορικού ηγέτη του χώρου Νετζμετίν Ερμπακάν και του  εξόριστου Γκιουλέν.
Για όσους παρακολουθούν στενά τα πολιτικά δρώμενα της Τουρκίας ο  κομματικός χώρος του τουρκικού πολιτικού Ισλάμ διασπάστηκε το 2000, με την ιστορική τάση να εκπροσωπείται σήμερα από το Κόμμα Ευτυχίας και τη λεγόμενη Ανανεωτική Τάση, από το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.
Ας σημειωθεί πως ο βουλευτής Χαμί Γιλντιρίμ φέρεται να είναι προσκείμενος στο τάγμα του Χότζα Φετχουλάχ Γκιουλέν.
Τόσο ο Σύνδεσμος, όσο και ο βουλευτής κατηγορούν την κυβέρνηση Ερντογάν για ατολμία στο θέμα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.
«Η Αγία Σοφία είναι το σύμβολο της Άλωσης, είναι η κορώνα της υπόστασης του Ισλάμ στη Δύση» σημειώνουν στελέχη του συνδέσμου υπογραμμίζοντας  ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας από τζαμί σε μουσείο το 1934, «ήταν παράνομη».
Να σημειωθεί ότι πέρυσι είχε ξεκινήσει εκστρατεία για συλλογή 10 εκατομμυρίων για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.
Επισήμως η κυβέρνηση δεν αναφέρεται στο θέμα εκτός από κάποιες ευχές και ελπίδες που εκφράζονται. Για παράδειγμα, στις 15 Νοεμβρίου 2013 ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς, είχε πει ότι «βλέπουμε τη λυπημένη Αγία Σοφία και ευχόμαστε σύντομα να έλθουν οι μέρες που θα χαμογελάσει».

Υπάρχει όμως και αντίλογος
 Όμως μέσα στην Τουρκία υπάρχει και ισχυρός αντίλογος ο οποίος όχι μόνο δεν προβάλλεται αλλά και συκοφαντείται συστηματικά από το παραδοσιακό στρατιωτικοπολιτικό κατεστημένο ενώ η Ελλάδα δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον να το ενισχύσει ώστε πάνω εκεί να προτάξει την κοινή συνύπαρξη των δύο λαών και την προσπάθεια προόδου. 
Συγκεκριμένα το τουρκικό ιδιωτικό «Ίδρυμα Ιστορίας» ετοίμασε ένα κείμενο με τίτλο «για ποιο λόγο η Αγία Σοφία πρέπει να παραμείνει μουσείο» και συγκεντρώνει υπογραφές ενώ σε ειδική ημερίδα που οργάνωσε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου, Σεβκέτ Παμούκ, υπογράμμισε: «Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε μουσείο το 1934 ήταν μια στάση υπέρ της αδελφοσύνης. Ο Ερντογάν το 2006 είχε πρωταγωνιστήσει στην υπόθεση της "Συμμαχίας Πολιτισμών". Ας πράξει το ίδιο και ας γίνει παράδειγμα στον κόσμο».
Επίσης ο καθηγητής Ουγούρ Τάνγιελι επισήμανε: «Θεωρούμε ότι η ιστορία της Κωνσταντινούπολης ξεκινά από το 1453, λες και δεν ήταν η πόλη αυτή Βυζαντινή επί χίλια χρόνια. Στην Κωνσταντινούπολη δεν υπάρχει καν Βυζαντινό μουσείο. Πρέπει να καταλάβουμε ότι η Αγία Σοφία ήταν εκκλησία».
Τέλος, ο καθηγητής και συγγραφέας Μουράτ Μπελγκέ έκανε λόγο για «ένα είδος ρεβανσισμού» τονίζοντας ότι «εξακολουθεί να ισχύει μια αρρωστημένη αντίληψη που θρέφεται με απόψεις όπως, κάποτε ήμασταν κυρίαρχοι, αλλά στη συνέχεια πώς μας κατάντησαν και μας πήραν την Αγία Σοφία», είπε: «Η προσέγγιση αυτή είναι προέκταση της στάσης που θέλει εκδίκηση. Ταυτόχρονα, αυτό καθορίζει και τη στάση του Ισλάμ.
Η πρόταση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι πρόταση που υπογραμμίζει ότι το Ισλάμ δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνυπάρξει με άλλες θρησκείες», κατέληξε.
Επ’ αυτών να προσθέσουμε την δήλωση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου ότι «αν πρόκειται κάποια στιγμή να λειτουργήσει εκ νέου ως τόπος λατρείας ο ναός της Αγίας Σοφίας, αυτός θα είναι της εκκλησίας γιατί ως τέτοια χτίστηκε».
Παράλληλα με αυτά, που εν πολλοίς αποτελούν πρελούδιο των προσπαθειών εναντίον του Ερντογάν που υποδαυλίζεται από τον εξόριστο(;) στην Αμερική Γκιουλέν αλλά και από τις ίδιες τις Η.Π.Α που έχουν αποδυθεί σε αγώνα αποδόμησης του Τούρκου ηγέτη στο πλαίσιο πάντα της υπηρέτησης των σχεδίων της Αμερικάνικης πολιτικής στην θερμή περιοχή, η επίσημη Τουρκική  πολιτική σε ότι αφορά τις διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα κάτω από το  υπόστρωμα των βελούδινων σχέσεων που δήθεν υποστηρίζει ότι επιδιώκει με την Ελλάδα, δουλεύει μεθοδικά και σταθερά τόσο στο χώρο της Θράκης, όσο και στο Αιγαίο.
Δεν είναι διόλου τυχαία η απροκάλυπτη ανάμειξή της μέσω της ελεγχόμενης θρησκευτικής ηγεσίας της μουσουλμανικής μειονότητας δια του προξενείου αλλά και οι προκλητικές διελεύσεις Τουρκικών πολεμικών πλοίων στο Αιγαίο.
Αν και αυτά μπορεί να νοηθούν ως παρελκυστικές κινήσεις του Τούρκου ηγέτη προκειμένου να διασκεδάσει τους σκληρούς πολιτικούς του αντιπάλους που προσπαθούν να τον χτυπήσουν στα πλέον ευαίσθητα θέματα που αγγίζουν ένα μεγάλο τμήμα της τουρκικής κοινωνίας ώστε να το στρέψουν εναντίον του πετυχαίνοντας τον στόχο που είναι η αμφισβήτησή του με τελική κατάληξη την πτώση του, η Ελλάδα παραμένει παγερά αδιάφορη με  ανυπαρξία πολιτικών και εργαλείων που θα αποτρέψουν τα όποια σχέδια βρίσκονται εν εξελίξει και έχουν ως στόχο την ανακατανομή των συνόρων στον ευρύτερο χώρο της Βαλκανικής ενδοχώρας.
Δυστυχώς στην Ελλάδα η πολιτική της ηγεσία βρίσκεται σε πρωτοφανή  αδυναμία να σταθεί με ευθύνη απέναντι στα εθνικά ζητήματα, το κράτος σε  διάλυση και η κοινωνία σε βαθύ έρεβος αφήνοντας την τουρκική πολιτική ανεξέλεγκτη.
Βεβαίως όλα αυτά συνδέονται με τα σχέδια και τις επιδιώξεις των Η.Π.Α στο πλαίσιο πάντα των γεωπολιτικών ανακατατάξεων που βρίσκονται σε εξέλιξη  και αφορούν τον έλεγχο των ενεργειακών κόμβων κάτι που πρέπει να κάνει  την ελληνική διπλωματία και το ΥΠΕΞ εξόχως προσεκτικότερους στην άσκηση  εξωτερικής πολιτικής.

Το κρίσιμο πρόβλημα της χώρας 
Την ίδια ώρα στην χώρα μας όλα συντείνουν στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και στην αποτροπή της οικονομικής κατάρρευσης.
Όμως το κρισιμότερο για την χώρα μας δεν είναι ούτε η οικονομική κρίση, ούτε τα σχέδια των Η.Π.Α , ούτε η τουρκική πολιτική, ούτε οι επιδιώξεις της, ούτε τίποτα άλλο.
Η Ελλάδα έχει ένα σοβαρό πρόβλημα και αυτό επικεντρώνεται στην υπνώτουσα Ελληνική κοινωνία η οποία δείχνει ασυγκίνητη σε όσα συμβαίνουν  στον περίγυρο αδιάφορη στις γεωπολιτικές ανακατατάξεις και επιρρεπής στα  εν εξελίξει σχέδια και στρατηγικές εθνικού αποχρωματισμού.
Οι νεοέλληνες, δυστυχώς, αγνοούν ή στην καλύτερη δεν θυμούνται ούτε την  29η Μαίου 1453, ούτε την γενοκτονία του Μικρασιατικού Ελληνισμού το 1922, ούτε τις καταστροφές και σφαγές κατά της Ανθούσας Ελληνικής ομογένειας  της Κωνσταντινούπολης το 1953, ούτε πολλά άλλα ιστορικά γεγονότα που  σημάδεψαν το έθνος μας.
Όλα συντείνουν στο να υπάρξει όχι ιστορική λήθη αλλά κυρίως να σβήσουν από τον συλλογικό εθνικό νου όλα όσα συνθέτουν και συνδιαμορφώνουν την  Εθνική και πολιτισμική μας ταυτότητα κάτι που αποτελούσε διακαή πόθο του  Χένρι Κίσινγκερ και τώρα του περιβόητου Ουγγρο-Αμερικανού διεθνή κερδοσκόπου επενδυτή Τζώρτζ Σόρος που αλωνίζει την Βαλκανική ενδοχώρα  προτάσσοντας δήθεν την συνεργασία των λαών που θα πρέπει να ξεχάσουν  όλα εκείνα που τονίζουν τα εθνικά τους χαρακτηριστικά.
Σε βαθύ λήθαργο βρίσκεται επίσης η λεγόμενη εγχώρια διανόηση που δυστυχώς μάλλον δείχνει να έχει ενσωματωθεί στα κελεύσματα της παγκοσμιοποίησης και των μηχανισμών του λεγόμενου καπιταλισμού της  καταστροφής.
Ουσιαστικά η μόνη οργανωμένη αντίσταση έναντι της νέας άλωσης του  Ελληνισμού είναι η Ορθοδοξία, η πίστη, η Εκκλησία, τα μοναστήρια, η γλώσσα  και φυσικά η παράδοσή μας, τα οποία δεν είναι τυχαίο ότι βρίσκονται στο  στόχαστρο και σιγά - σιγά αποδομούνται.
Έλληνες, ξυπνήστε από τον λήθαργο, μελετήστε την ιστορία, επιστρέψτε στις  πραγματικές αγνές εθνικές μας παρακαταθήκες και αξίες, μην παρασύρεστε  από εκείνους που για άλλους λόγους τους καπηλεύονται και τους χρησιμοποιούν, αντιδράστε στην οργανωμένη προσπάθεια αλλοίωσης όλων  όσων συνδιαμορφώνουν την εθνική μας ταυτότητα.
Οι καιροί ου μενετοί!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου