Oxygen Blue

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Τελέσθηκε ο Εσπερινός στην Παναγία την Καναλιώτισσα και στην Παναγία την Κοφινία

Παναγία  Καναλιώτισσα

Το εκκλησάκι το οποίο αποτελεί μετόχι της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος βρίσκεται στο δάσος Καναλάκι σε μια όμορφη περιοχή που αξίζει να το επισκεφθεί κανείς όπου θα θαυμάσει τόσο την περιοχή όσο και την Παναγία "Καναλιώτισσα".
Παναγία η Γλυκοφιλούσα  ή «Καναλλιώτισσα» . Πρόκειται για έργα της παλαιολογικής περιόδου του 14ου αιώνα (1388 – 1393) και πιθανόν , όπως εικάζεται από ιστορικούς , προέρχονται από το τέμπλο του αρχικού καθολικού της Μονής και φέρει το όνομα «Καναλιώτισσα» και συγκεκριμένα, από την γυναικεία Μονή Λοξάδας ή Λυκουσάδας της Λοξάδας Καρδίτσας που βρίσκεται κοντά στα Κανάλια Καρδίτσας και κατά την Τουρκοκρατία ήταν μετόχι του Μεγάλου. Μετεώρου.














Παναγία την Κοφινία

Πρόκειται για το µονόχωρο, µικρό αλλά γραφικό ναό ,που είναι κτισµένος σε ένα ξέφωτο κοντά στις µονές Αγίου Νικολάου Μπάντοβα και Αγίου Αντωνίου (και Αγίου Γρηγορίου).
Μάλιστα, η Παναγία και οι µονές σχηµατίζουν ένα τρίγωνο στις κορυφές του οποίου υπάρχει κι ένας ναός. Το εξωκκλήσι αυτό, της Παναγίας, ανακαινίστηκε πριν από λίγα χρόνια.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου